MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Sběrné suroviny UH - Peníze za Váš odpad!

Chcete chytře využít Váš odpad a ještě za něj dostat peníze?
Více informací naleznete na www.sbernesurovinyuh.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Můžete při nákupu v e-shopu zboží vždy do 14 dnů vrátit? Kdepak, existuje řada výjimek

Většinou dobře víme, že při nákupu v internetovém obchodě můžeme odstoupit od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Z každého pravidla však existují vý

Post

Ostrožské hody proběhnou v polovině října

Od pátku 13. října do neděle 15. října se v Uherském Ostrohu uskuteční tradiční ostrožské hody, které se i v letošním roce ponesou ve znamení bohatého

Post

Ústí nad Labem končí v poháru po porážce se Slováckem

Fotbalisté ústecké Army v 3. kole MOL Cupu prohráli na domácím hřišti se Slováckem 0:2 a v pohárové soutěži končí.

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz Sběrné suroviny UH, s.r.o. garaze.fabrego.cz

REKLAMA