MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Sběrné suroviny UH - Peníze za Váš odpad!

Chcete chytře využít Váš odpad a ještě za něj dostat peníze?
Více informací naleznete na www.sbernesurovinyuh.cz.

Vedení účetnictví, daňové evidence a mezd

Kompletní zpracování účetnictví, daňové evidence a mezd. Po dohodě zastupování na úřadech. Podrobné informace na www.jolanaucetnictvi.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Metabolická ambulance si poradí s močovými kameny

Metabolická ambulance fungující jako jediná ve Zlínském kraji při Oddělení klinické biochemie a farmakologie Krajské nemocnice T. Bati se mimo jiné za

Post

Sparta gólem Lafaty porazila Slovácko

Sparťané zaznamenali první domácí výhru v sezóně, když porazili v pátečním utkání na Letné Slovácko 1:0 díky gólu kapitána Davida Lafaty.

Post

Hejtman přesně vymezil území se zákazem vstupu na mapě, hranice se mírně zmenšila

S ohledem na opatření vydaná ve vztahu k zastavení šíření nákazy afrického moru prasat vydal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek rozhodnutí, kterým pře

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

Sběrné suroviny UH, s.r.o. www.jolanaucetnictvi.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz

REKLAMA